Vold imod ytringsfriheden

Af Lars Hvidberg 131

Indehaveren af Danmarks mest kendte blog – Uriasposten – blev her til eftermiddag slået ned, da han filmede en venstreorienteret demonstration i Århus (vendt imod White Pride). Når man stiller sig udenfor mainstream – på en selvvalgt uriaspost – så skal man naturligvis kunne tage nogle tæv i overført betydning – men at konfrontationerne er ved at blive fysiske er en urovækkende optrapning. Og det er desværre endnu et eksempel på, at den såkaldte ”anti-facistiske” venstrefløj ikke selv er bange for at tage fascistoide metoder i brug.

Efter eget udsagn blev Kim Møller, Uriaspostens bagmand, og en kammerat, efter at have taget billeder af en i øvrigt fredelig demonstration, uden varsel angrebet bagfra af en gruppe på ”8-10 maskerede venstreradikale”. De blev slået ned med tomme sodavandsflasker og sparket, mens de lå ned. Overfaldsmændene gik efter kameraet, men fik ikke smadret det i forvirringen. Kim Møller er forslået, og hans kammerat er blevet syet tre steder i hovedbunden, men Uriasposten blogger naturligvis videre med løbende opdateringer om overfaldet.

Manden bag Uriasposten, Kim Møller, er objektivt set Danmarks bedste og mest succesfulde blogger. Med det mener jeg ikke nødvendigvis, at jeg er enig med alt, hvad han skriver, men at hans blog med hen ved 3.500 daglige læsere uden sammenligning er den vigtigste spiller på den national-konservative blog-højrefløj. Den er i dag Danmarks mest markante blog, og Kim Møller er en enmandshær, en mand med en mission. Hans snart 7 år med Uriasposten er herhjemme det bedste eksempel på, at blogs kan opdyrke markeder og få grupper i tale, der af forskellige grunde føler sig udelukket fra medierne, og dermed sætte en alternativ dagsorden udenfor de traditionelle partier og mediestrukturer.

Uriasposten har på godt og ondt været med til at sætte fingeren på et ømt punkt: Fortielserne omkring problemerne ved integrationen af muslimer. Islam – og den venstrefløj der efter hans mening er religionens nyttige idioter – er omdrejningspunktet for Møllers blog, der er hård kost for uindviede, men som faktisk er et besøg værd. For i modsætning til andre islam-kritiske blogs er Uriasposten først og fremmest et ”dokumentationscenter” med citater og udklip – og altså optagelser af demonstrationer. Kommentarerne, og dem er der mange af, går til gengæld ofte langt over stregen, hvor vi havner i både egentlig racisme og galopperende sammensværgelsesteorier ala Eurabia-teorien. Det kræver en god portion kritisk sans at sortere skidt fra kanel, men sådan er det med blogs.

Kim Møller har aldrig nogensinde – så vidt jeg ved – opfordret til vold (det kan der til gengæld være anonyme kommentatorer på hans blog, der gør). Han har heller ikke udtrykt sympati for hverken White Pride eller det danske nazistparti, selvom han ofte bliver lagt den slags holdninger i skoene. Hans ytringer er et stykke udenfor mainstream, ja, men det er netop derfor, de skal beskyttes. At Kim Møller skal overfaldes, fordi han optager en demonstration er helt urimeligt og en voldsom trussel mod ytringsfriheden.

131 kommentarer RSS

 1. Af Kim Olsen

  -

  Thomas,

  Det tager jeg dit ord for, jeg har ikke meget forstand på jura. Så forstår jeg ikke at det skulle være så besværligt at anmelde og dømme personen – menmindre man altså foretrækker køllemetoder. Det er ikke helt klart for mig hvad du synes er bedst?

  Er det sådan, at hvis bevisbyrden ikke kan løftes, så skal manden have bank i stedet??

 2. Af Thomas Jensen

  -

  Nej, Kim, han skal ikke ha’ bank.

  Når han bliver involveret i en voldelig konfrontation, skal man dog heller ikke opfatte det som et angreb på ytringsfriheden. Lige som tåberne på den yderste venstrefløj tilhører han tværtimod et miljø som er direkte farligt for ytringsfriheden, og derfor er det væsentligt, at alle tager afstand fra den slags mennesker (på begge fløje), i stedet for at forsvare dem.

  Det ville klæde enhedslisten, hvis de kunne finde ud af, éntydigt at distancere sig fra AFA og hvad de ellers hedder, og det ville klæde DF, hvis de kunne finde ud af at tage afstand fra Trykkefrihedsselskabet, Den Danske Forening og hvad de ellers hedder.

 3. Af Martin Salo

  -

  Nå. Så tuder man over at man får fra samme skuffe? Det har ikke en klap at gøre med ytringsfrihed. Manden hænger systematisk folk ud på sin blog:

  “Som vi før her på bloggen har påvist, så er Uriasposten en farlig blog. Manden bag – Kim Møller – bruger sin blog til publisere billeder og finde adresser på muslimer og venstrefløjsaktivister han og hans med-kommentatorer ikke kan lide. Ofrene modtager derefter trusselsbreve og bliver i flere tilfælde udsat for voldelige overfald.

  Det sidste offer var Sarah Victoria Bruun, der ca. 24 timer efter hendes adresse var offentliggjort på Kim Møllers side, blev overfaldet af højreradikale bøller.”

  http://www.modspil.dk/wordpress/?p=903

 4. Af Kim Olsen

  -

  Martin Salo,

  Skynd dig at dele din viden med politiet, så den slags uhyrligheder kan blive stoppet!

 5. Af Thomas Knudsen

  -

  Der er ikke noget at komme efter.

  Kim Møller påstår at han er blevet overfaldet at venstrefløjs bøller, lad os nu se om det kan bevises i en retssag. Men jeg synes ihvertfald ikke det skal undersøges, for der er som sagt ikke noget at komme efter.

 6. Af Martin Salo

  -

  Kim Olsen:

  Mon ikke politiet er blevet orienteret af den forurettede?

  Men klart. De sarte mimoser der befolker Uriasporten kunne da aldrig finde på at overfalde nogen som helst what so ever. Højreekstremisterne opfører sig nemlig eksemplarisk, og truer aldrig nogen med noget.

 7. Af M Larsen

  -

  Jeg læser tit uriasposten og Kim Møller er ikke spor ekstrem. Han er slet og ret borgerlig. At han dokumenterer at der er et ekstraordinært personsammenfald mellem kirkeasyl og Enhedslisten /AFA, er kun relevant journalistik som dagspressen burde have været de første til at dokumentere. Personligt synes jeg han et par gange er gået for tæt på nogle personer, men det skal ses på baggrund af at han selv har været udsat for decideret forfølgelse fra samme.

 8. Af Kim Madsen

  -

  Kan ikke forstå at der findes nogen der prøver at relativere denne vanvittige politiske vold.

  Det er helt og aldeles uacceptabelt det der er sket. Det kan på ingen måde undskyldes, og det vidner om et meget specielt sindelag hvis man føler behov for at relativere grov vold.

 9. Af J. J.

  -

  Martin Salo:

  “Det sidste offer var Sarah Victoria Bruun, der ca. 24 timer efter hendes adresse var offentliggjort på Kim Møllers side, blev overfaldet af højreradikale bøller.”

  Jeg skal ganske vist ikke kunne sige om overfaldet skyldes at hun var blevet nævnt på Uriasposten.net.

  Men så vidt vides så løj Sarah Bruun om overfaldet.

  Link: http://junikredsen.wordpress.com/2009/03/22/htx-elev-l%C3%B8j-om-overfald/

 10. Af Jon de Linde

  -

  @Salo:

  Det link du har sat ind er underholdende. Jeg citerer:

  “Han hævder naturligvis at være helt uskyldig, hvilket skal tages med et gran salt eller ti, da han selv og vennerne fra SIAD jævnligt er udstyret med jernkøller når de går til demonstration.”

  -Skal vi ikke være enige om at Kim aldrig er blevet fanget med en kølle i nogen sammenhæng ? Skal vi ikke også være enige om at han heller aldrig har været anholdt for politisk vold ? Og skal vi så endelig ikke være enige om at den blog du henviser til er fuld af propaganda, usandheder og tilsnigelser ? Vis mig hvilke kilder du fæster lid til, og jeg skal vise dig hvilken realitetssans du har.

 11. Af Kristian Andersen

  -

  @ Jon de Linde

  Nej men han har til gengæld gentagne gange brudt loven ved at putte deres fotos ULOVLIGT på sin racistiske blog samt udleveret deres DATA!

  Manden er en infamn racistisk kriminel og han får ingen melidenhed fra mig. Han har ikke selv tyet til vold men ty mig om manden ikke har venner der tager sig af den slags 😉

 12. Af Kim Olsen

  -

  Kristian Andersen

  Du har brugt betegnelsen infam racistisk om så mange mennesker at det har mistet betydningen. I virkeligheden betyder det bare at han ikke er enig med dig:)

 13. Af Kristian Andersen

  -

  @ Kim

  Så fortæl mig da venligst hvad din navnebror er hvis det ifølge dig ikke er racist samt kriminel?

 14. Af Kim Olsen

  -

  Kristian Andersen

  Nej tak, det var ikke for at komme i en diskussion med dig (og efterfølgende tilsvininger a la racist/nazist).

  Det var såmænd i al stilfærdighed at gøre opmærksom på, at når man bruger så ekstremt voldsomme beskyldninger dagligt om mennesker man ikke er enig med, ja så mister ordene mening… og man selv mister troværdighed.

  Slut herfra.

 15. Af Kristian Andersen

  -

  @ Kim

  Hvis det ikke er for at komme i en debat med mig hvorfor så al den opmærksomhed dag ud og dag ind fra din side? Kan du selv finde ud af hvad du vil?

 16. Af Venstreekstremistisk attentat på Uriaspostens redaktør « Snaphanen

  -

  […] Indre Nørrebro, torsdag eftermiddag ,  Editor of Uriasposten-blog Attacked by Left-wing Radicals, Berlingske: Vold imod ytringsfriheden og Jyllands […]

 17. Af Jon de Linde

  -

  @Kristian A.

  Så vidt jeg erindrer har du og jeg vist diskuteret før. Det faldt ikke ud til din fordel. Du har også diskutereret med andre før. Det faldt heller ikke ud til din fordel.

  Kæreste Kristian. Såvidt vedkommende Kim har gjort noget lovstridigt er det dig og alle andre frit for at anmelde ham. Eftersom at Uriasposten er et ret profileret websted og eftersom at han har taget billeder er det enhvers ret at anlægge sag såvidt vedkommende kan bevise uret.

  Problemet er at det kan du ikke.

  Du kalder manden racistisk, men byder intet bevis herfor. Jeg har aldrig set et bevis for at manden er racistisk.

  Du kalder ham kriminel, men byder intet bevis herfor. Jeg har aldrig set et bevis for at manden er kriminel

  Hvad angår din brug af ordet”ty” har jeg kun let overbærenhed til overs.

  Hvad du i den grad er for mig kan opsummeres følgende:

  Kristian Andersen:
  Du er et ulogisk fjols, forført af demagoger, uden selvstændig mening, men dog dum nok til at fremføre en mening som du ikke kan underbygge. Du henter din logik på internet sider som du ikke forstår, der bruger logik du ikke forstår, og som omtaler folk du ikke kender eller har læst. Emner som logik, retorik og demagogik har du aldrig hørt om eller læst om. Du er vant til at blive ført. Du er ikke vant til at lede. Det kan du ikke.

  Kristian:
  Jeg ved dette ikke vil trænge ind og jeg ved at du til stadighed vil blande dig i den offentlige debat. Så jeg vil ikke bede dig om at lade være. Dels fordi at du leverer folk som mig skud i bøssen, og dels fordi du i den grad saboterer de folk du sympatiserer meds arbejde.

  Jeg vil istedet takke dig for at du gør det så nemt for mig som jeg har gjort mindst een gang tidligere. Du ødelægger hvad dine demagoger prøver at opbygge. Du gør det ved at prøve at virke intelligent og oplyst. Og du fejler. Hver gang.

 18. Af Kristian Andersen

  -

  Det er kriminelt at uploade folks fotos + stille deres personlige data til skue UDEN deres tilladelse. Og hans mange udtalelser falder 100% indenfor straffeloven om racisme.

  Vil du vide mere Jon De Linde. Ellers råder jeg dig til, at nærlæse vores straffelov hvad angår brug af fortrolige data uden tilladelse.

 19. Af Jon de Linde

  -

  @Kristian A

  Dokumenter dine påstande:

  Jeg har nærlæst vores riges straffelov ad libitum. Med mindre du kan henvise til specifikt lovbrud vil jeg tillade mig at fortsætte med at kalde dig “idiot”. Du er en idiot. Tak.

 20. Af Lars Vildmand

  -

  Oh dear noobs.

  Jeg morer mig over, at i stadig tror det betyder noget at diskutere hvad loven siger. Naturligvis er loven brudt, det er bare ikke det denne “historie handler om.”

  Utroværdigt journalistisk makværk.

  Den politiske vold har for længst nået og overtrådt grænsen for hvad samfundet bør tillade. På dette FAIL site af en blog og andre irrelevante “nyhedssites,” kan man læs utallige indlæg. “I startede.” Og “Han var selv ude om det.” Sådan går snakken… Suk mand. En flok genetisk affald hele bundtet…

  1. Det er ikke ulovligt at være racist Det er ulovligt at “ytre sig hadefuldt.”
  Men ak! 266b håndhæves ikke. Ånden i loven er død. “Hadefulde ytringer.” Tænk over hvad loven i VIRKELIGHEDEN betyder. Overvej om den nogensinde har virket…

  4. Medierne opfylder ikke deres formål – at oplyse og diskutere.
  I stedet fyrer de slappe “blogs” af. Fyldt med det journalistiske GRAMS som de ikke kan trykke i “artikler.” I er ALLE 100 % FAIL (slå det op.)

  5. Ordensmagten i Århus er infiltreret af nazister. Anmeldelser resulterer i hån og beskyldninger om at smadrede ruder, vold og trusler er “selvforskyldte.”

  Sandheden er, at samfundet accepterer og nærmest forventer vold. Ordensmagten skelner ikke mellem en voksen hærværksmand og en politisk engageret teenager. De går ud fra, at alle som befinder sig i “venstreorienterede lokaler,” selv er ude om det når de overfaldes af maskerede.

  Denne ligegyldighed over for reelle anmeldelser har skabt situationen. (Jeg har kilder i begge miljøer som bekræfter at dette er taktikken og at volden ikke er tilfældig.)

  Sandheden er, at ingen journalister har grebet historien an. Ingen har beskrevet den objektivt og formået at synliggøre de væsentlige elementer. Der er ingen analyse af årsag, løsning, baggrund eller førstehåndskilder. Der er kun efterladt plads til spekulation.

  Her er en række spørgsmål fra min undrekasse…

  Hvorfor har politiet ikke opklaret hvem der (flere gange,) har smadret ruderne i de nu forladte “venstreorienterede lokaler,” i Langelandsgade i Århus?

  Hvorfor er de vidner jeg har snakket med ikke blevet afhørt igen eller konfronteret med de mistænkte?

  Hvorfor handlede Århus politi ikke, da de fik navnene på gerningsmændene til hærværk/overfald/trusler i Bogcafeen “arbejderen” i Århus midtby.

  Hvorfor afviste betjentene at handle? Hvorfor brugte deres chef de næste par dage på at forklare til pressen, at der var tale om “drengestreger” og ikke “politisk motiveret vold.”

  Hvorfor var det først da landets medier begyndte at lægge pres på ham, at han medgav, at sagen skulle “undersøges nærmere?”

  Findes der nazisympatisører dybt inde i Århus politi?
  Hvem er de og hvordan hænger de sammen med “den gamle garde” af højrefolk omkring white pride, DNSBs “sikkerhedsfolk” og den gruppe mennesker som babysitter DFere til deres landsmøde.

  Hvad er konsekvensen af en politisk politistyrke? Er der en sammenhæng mellem slappe betjente og den udokumenterede forråelse af volden mellem grupperingerne?

  Kan politiet i Århus forklare misforholdet mellem antallet af uopklarede sager om politisk motiverede forbrydelser og “almindelige” forbrydelser?

  Hvorfor vælger politiet at anholde demonstranter “præventivt” d.5-6 januar når de efter eget udsang ikke observer mod demonstranter i området?

  Hvorfra ved århus politi, at der ikke kommer højreorienterede moddemonstranter?

  Hvorfor ignorerer århus politi information som tipper dem om at gruppen omrking white pride planlægger overfald i kølvandet på weekendens demonstration?

  Hvorfor kan man ikke længere finde sine egne og andres anmeldelser i døgnrapporten?

  Findes der iloyale medarbejdere i politiet? Medarbejdere som aktivt eller uden vidende deltager i hvad både DF/DNSB og venstrefløjens internet forums kalder “informationskrig.”

  Belingskes journalister famler i blinde. I savler efter GODE historier. Hvorfor hopper i ikke på denne her? Findes der medarbejdere på berlingske som deltager aktivt i en informationskrig? Er redaktionen en part i sagen?

  Er i ikke længere OBJEKTIVE?

  (bare fordi jeg er paranoid betyder det ikke, at der ikke er nogen efter mig *g*)

 21. Af Kristian Andersen

  -

  Skolepengene tilbage Jon De Linde. At påstå at det ikke er strafbart, at bruge folks billede samt offentligøre deres Data på en privatejet blog uden deres samtykke, skriger til himelen og vidner om din manglende indsigt i Data lovgivningen som også hører under Dansk straffelov!

  Desuden er racisme og racistisk virke/ytring strafbart i dette land!

 22. Af Mogens Rasmussen

  -

  Jeg havde da lyst til at deltage i den pågældende demonstration, men skulle da ikke have noget klinket. Var da 100% sikker på at den klaphat vil rende rundt med sit kamera, så skulle da ikke risikere at figurere på hans klamme blog. Lad være med at påstå at han kæmper/arbejder for ytringsfrihed, manden er idiot og udstiller systematisk folk på sin blok, men henblik på senere forfølgelse af sine ofre, i selskab med sine syge venner. Hvis du er beboende i Århus eller omegn, ved man nok om det syge slæng, til at vide hvem der er rebiate her, i deres udtryk. Vil ikke engang vove at gå til en fodboldskamp på grund af chancerne for at møde en utilfreds White Pride medlem. De er psykopater alle til hobe og burde losses ud af byen, da alt almindelig kommunikation med dem er umulig, da de kun forstår og er interesseret i vold.

 23. Af Kim Olsen

  -

  Kristian Andersen taler som sædvanlig udenom. Læse loven kan enhver (idiot). At dokumentere at Kim Møller skulle have gjort noget ulovligt kan enhver (idiot) åbenbart ikke.

  Hvis forholdene var så åbenlyse som Kristian Andersen fremfører, var Kim Møller nok blevet anmeldt og domfældt.

  Kristian Andersen fortsætter en lang tradition for at beskylde folk for at være kriminelle, uden at komme med noget som minder om dokumentation.

  Under alle omstændigheder, tjener retorikken til at dække, at nogle ganske få (heldigvis)venstrefløjsekstremister accepterer vold som et politisk værktøj.

 24. Af Denmark: Antifa demonstration - Famous blogger Kim Moller, Uriasposten - assaulted by left wing extremists » Balder Blog

  -

  […] Tidende 7 februar 2010 – Vold imod ytringsfriheden (Lars […]

 25. Af Steffen Nielsen

  -

  Kristian Andersen

  “7. februar 2010 kl. 19:21
  Det er kriminelt at uploade folks fotos + stille deres personlige data til skue UDEN deres tilladelse. Og hans mange udtalelser falder 100% indenfor straffeloven om racisme.

  Vil du vide mere Jon De Linde. Ellers råder jeg dig til, at nærlæse vores straffelov hvad angår brug af fortrolige data uden tilladelse”

  Jeg forstår din forargelse. Venstrefascisterne gør ikke sådan noget. De billeder, som er på nedenstående link, har de selvfølgelig fået personernes tilladelse til at bringe.

  http://redox.dk/spip.php?article754

 26. Af Kim Olsen

  -

  Steffen Nielsen

  Kristian Andersens og andres dobbeltmoral skriger til himmelen…

  De er ikke et hak bedre end de fascistoide typer på den yderste højrefløj, men de promoverer sig gang på gang som demokratiets vogtere og henviser til straffeloven, så længe det altså passer ind i deres forkvaklede verdensbillede.

  Føj for pokker Kristian Andersen, du burde skamme dig!!

  Steffen: Tak for dokumentationen. Når man ikke færdes i de cirkler til daglig, giver det virkelig stof til eftertanke…

 27. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “Kristian Andersens og andres dobbeltmoral skriger til himmelen…

  De er ikke et hak bedre end de fascistoide typer på den yderste højrefløj…”

  Mussolini var påvirkningsagent for englænderne under Første Verdenskrig, da han stadig var socialistisk journalist.

  Fidel Castro var fascineret af fascisten Mussolini, før han blev stalinist, og senere nationalistisk kommunist.

  Horst Mahler, der var en af lederne i den kommunistiske terrororganisation Rote Arme Fraktion, er nu en af lederne i det tyske fascistparti National Partei Deutschland, og han mødtes i øvrigt i starten af firserne med lederne fra den berlinske afdeling af Hizb ut-Tahrir, for at undersøge om de to partiers fælles antisemitsme og had til demokartiet kunne danne basis for et tættere samarbejde…

  Adolf Hitler startede sin politiske karriere med at blive arresteret af den militære efterrertningstjensete fordi han var taget til Bayern i 1919, da de russiske kommunister forsøgte at eksportere den kommunistiske verdensrevolution til Bayern.

  Det lykkedes Hitler at overbevise myndighederne om sit nationale sindelag, og derefter blev han sat til at infilterere Deutsche Arbeiterpartei.

  Med en vis succes…

 28. Af Steffen Nielsen

  -

  Kristian Andersen

  Hvor er du ?

 29. Af » Fri Debat: Derfor - blogs.berlingske.dk

  -

  […] hvilken planet Bent Winther lever på, men han kan jo evt. prøve at spørge Kurt Westergaard eller Kim Møller (eller Theo van Gogh, nå nej, han er død, så ham kan vi ikke spørge). Eller han kan prøve at […]

 30. Af hyips

  -

  I agree with your Vold imod ytringsfriheden —
  Internet Revolutionen, great post.

 31. Af birthday greetings

  -

  I agree with your Vold imod ytringsfriheden —
  Internet Revolutionen, good post.

Kommentarer er lukket.