Revolutionen kommer på Facebook

Af Lars Hvidberg 67

11. februar 2010 kan blive den helt store dag for Irans “grønne” reformbevægelse, Green Movement (som vi åbenbart kalder den på dansk). Det er årsdagen for den islamiske revolution i 1979 og oppositionsbevægelsen, ledet af Mir-Hussein Mousavi, har endnu engang varslet store demonstrationer for et mere frit og demokratisk Iran.

Imidlertid er det mest forunderlige ved Irans reformbevægelse i grunden, at den stadig lever og har det godt. På trods af talrige arrestationer af bevægelsens ledere og store mængder rå vold, drab og tortur, bliver bevægelsen ved med at finde ny kræfter takket være sine unge, kreative og idealistiske medlemmer. Grunden er, at bevægelsen i virkeligheden er et ekstremt komplekst, diffust og decentralt netværk, der motiveres gennem sms’er, e-mail, Facebook-billeder, Youtube og sprudlende websites (her er et site med masser af billeder til 11. februar (Bahman 22) demonstrationerne). Det er en ægte, digital netrevolution, eller som Mousavi angiveligt har sagt: ”Hver eneste borger er bevægelsens hovedkvarter.” Den enkelte borger er blevet en propagandacentral, og bevægelsen er dermed en hydra: Hver gang der hugges et hoved af, kommer der 10 nye statusopdateringer på Facebook.

Der har det sidste år været talrige iranske eksempler på oprør, der er blevet spredt som en virus over nettet. Det mest kendte var naturligvis drabet på den unge Neda Soltani, der blev ramt af en kugle ved en demonstration den 20. juni 2009, og hvis dramatiske og blodige død blev fanget på video af en anden demonstrant med mobilkamera. Billedet er gået verden rundt, og kommer i stadig nye mutationer, som alle lynhurtigt bliver distribueret over nettet (fx på hendes Facebook fanside eller denne side)og dermed bliver Neda kreativt genbrugt i én uendelighed, på én gang anklagende og motiverende. Billedet af Neda må være et af de mest dramatiske, politiske symboler i lang tid. Bemærk her, hvordan de forfærdelige blodaftegninger bruges til at anklage Ayatollah Kahmenei, den store leder. (klik på billederne for at forstørre).

neda.jpg

neda_forever.jpg

neda580.jpg

khamenei-with-blood.jpg

Et andet eksempel var da den 25-årige matematikstuderende Mahmoud Vahdinia højst overraskende kritiserede Ayatollah Khamenei, Irans egentlige leder, ved et fjernsynstransmitteret møde. Myndighederne forsøgte at lukke for optagelserne, men de slap hurtigt ud og fandt vej til kanaler som BBC og Voice of America – og youtube naturligvis. Begge klip er kun på persisk, men her og her er engelsk omtale. Khamenei har ganske vist forsøgt at vende affæren til en fordel, men at Ayatollahen nu tales midt imod i fuld offentlighed viser, at noget helt nyt er ved at ske i Iran.

Et andet sjovt eksempel var arrestationen af Majid Tavakoli, der blev iklædt kvindetøj ved arrestationen, for at ydmyge ham (fordi han angiveligt skulle have forsøgt at forklæde sig). Det førte til, at en lang række unge mænd tog billeder af sig selv i hijab-tørklæder og spredte dem over nettet. Humor og satire er et kendemærke for The Green Movement, der hidtil har holdt sig til ikke-voldelige metoder.

iranian-men-wearing-hijabs.jpg

Samtidig med, at oprøret i Iran breder sig (der har været demonstrationer i den religiøse by Qom, hvilket var helt utænkeligt tidligere), ved vi paradoksalt nok mindre og mindre om, hvad der foregår i landet. Udenlandske journalister er smidt ud, mange uafhængige aviser og blade er lukket, og en stor del af de mennesker, der normalt har kontakt med udlandet, er selv rejst ud af landet, blevet arresteret eller har fået konfiskeret deres mobiltelefoner.

Spørgsmålet er, hvad der egentlig vil ske. Vil der komme reformer og et kompromis, vil regimet simpelthen kollapse, eller vil det komme til voldelige kampe med en radikaliseret studenterbevægelse? Det er svært at vide, men Khamenei har hidtil ikke vist vilje til kompromis. Én ting er i hvert fald sikkert: Du kommer til at høre om det på Facebook eller Youtube, før du hører om det noget som helst andet sted.

(Note: Jeg skal huske at takke journalisten Robin Wright for inspiration til billedmaterialet).

67 kommentarer RSS

 1. Af Kristian Risager Larsen

  -

  Jeg vil for så vidt bakke op om dine forudsigelser, men du glemmer totalt hvilken position Twitter har haft i den iranske kamp.
  Twitter hjælper med at sprede budskabet i offentligheden, mens Facebook er for langt snævrere kredse.

 2. Af Jens Petersen

  -

  Serbien, Ukraine, Myanmar og nu Iran. Det bliver mere og mere tydeligt at pengemændene og diverse “tjenester” bag disse “farve-revolutioner” fejler gang på gang. Man kan ikke gennemføre revolutioner uden stor folkelig støtte, hvilket tydeligvis ikke er tilfældet i de nævnte lande.

 3. Af John Bernard Nielsen

  -

  HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-HOV-

  Hov, hov hvad er det nu for en blogger? Jeg kender alle mennesketyoper i Danmark, så lad mig forsøge: Et øjensynlig teknologi-fikseret individ, som fokuserer på den side af sagen, og helt glemmer det utidigee i for andre lander at blande sig i interne indre forhold i det suveræne land Iran.

  Jeg er personligt på vedkommendes blogs i sommer gået i rette med både Professor Juan Cole, og med Foreign Policy bloggerne Daniel Drezner, Tom Ricks og (i mindre grad) Stephen Walt.

  Og det er nu mit synspunkt som har sejret/won the day: Især USA (hvor herværende blogger synes at hente sin inspiration) skal være meget varsom med sin indbalnding i Iranske forhold, når man betænker hvorledes dette land var hovedkraften i kuppet i 1953, som bragte Shahen til magten. Shahen og hans berygtede hårde slåen ned på sine kritikere regnes AF DE FKESTE SOM den direkte anledning til recolutionen i 1973, hvor den amerikanske ambassade belev besat nogele måneder senere. Iranerne havde en gangset hvad amerikanere kunne finde på at gøre med udgangspunkt i deres ambassade, så hvem kan egentlig fortænke dem i at tage deres forholdsregler?

 4. Af Keld Smerzen

  -

  Disse grimme og uhæderlige amerikanere. Ja, tænk de kunne jo havde fundet på at indføre demokrati i landet ligesom de gjorde i Japan og Iran. Føj for den lede.

 5. Af John Bernard Nielsen

  -

  Ja Keld Welt-smerz. Du bærer hele verdens merte på dine skuldre. De lykkedes OK i tyskland og Japan, to lande med meget disciplinerede befolkninger. Ders lande var fuldstændig bombet ned til sokkeholderne. Først skulle de lige se havde denne besætter kunne finde på. Efterhånden som det gik op for dem at besætterne havde rænkt sig at pumpe milliarder af dollars ind i genopbygning af deres lande, sluttede de sig entusiastisk til planerne.

  Noget helt andet er mellemøsten, hvor mange ikke kan se at den kultur som amerikanerne bringer med sig er en forbedring i forhold til hvad de har kendt. Vi har også i mellemøsten verdens største uløste konflikt — den israelsk-palæstinensiske — som tårner sig op over alt andet, og som leverer modstandsfolk mod Israels eneste allierede på Jordens Overflade, – være sig i Irak eller Afghanistan.

  Israel og israelere er som bekendt vanskelige at ramme, men i Irak kørte Israels eneste allierede på jordens overflade frem og tilbage i konvojer! Og ligesådan gør de i Afghanistan!

 6. Af Lars Hvidberg

  -

  @ Kristian – nej, faktisk ikke. Twitter blev hovedsageligt brugt af eksiliranere og de vestlige journalister, der skrev om oprøret. Det var en distributionskanal ud af landet. Internt i Iran var der ikke ret mange Twitter-brugere, så betegnelsen “Twitter-revolutionen” var på sin vis misvisende. Der er en række lokale, iranske sites, der er mere vigtige. Det vil jeg måske skrive noget om i en anden update. (tak for din kommentar i øvrigt).

  @ Jens. Dum kommentar. Den iranske reformbevægelse er en bred folkelig bevægelse og har ikke noget med “pengemænd” at gøre (det var dem i Serbien, Ukraine og Myanmar i øvrigt også).

  @ John. Hov, hov! USA har ikke noget med den her reformbevægelse at gøre. Det er også derfor amerikanerne ikke aner, hvilket ben de skal stå på i forhold til den.

 7. Af radioilluminati.com radioilluminati.com

  -

  The “Green Movement” er en revolution skabt af CIA. Det er blevet indrømmet officielt. at der er bevilget penge til den slags.

  Her er Henry Kissinger der siger at enten vinder man over Iran via indirekte krig(green movement) eller også må USA i direkte krig mod Iran.

  http://www.youtube.com/watch?v=EkQ1iNHEGW8

  Søg også “fall of the republic”

 8. Af Fritz Wolder

  -

  @Lars Hvidberg. En god artikel.

  Jeg tror nok, man kan grave et spadestik dybere mht. de “kulørte revolutioner” rundt omkring i verden. De har alle fundet sted i lande, som USA har været interesseret i at destabilisere.

  I Myanmar var den væsentlige baggrund iflg. flere iagttagere, at Kina og Myanmar var ved at finde sammen om en pipeline fra en havneby på Myanmars kyst til Yunnan-provinsen i Sydkina. Hvorfor? Fordi Kina vil gøre sig uafhængig af Malacca-strædet (se på kortet), der kontrolleres af USA, og hvorigennem Kina transporter 80 pct. af sin olie fra Afrika og Mellemøsten.

  Det udelukker ikke, at USA gerne vil slå et slag for demokrati og menneskerettigheder de pågældende steder, da man jo derved støtter pro-vestlige grupper.

  Man det er nu næppe den virkelige “hard-core” interesse. Hvorfor er der en “kulørt revolution” i Iran, mens der med garanti aldrig vil komme en i Saudi Arabien, hvor der ikke er skygge af hverken demokrati eller menneskerettigheder? Gæt én gang.

  Der er gjort noget forskning i modus operandi i disse USA-ledede “kulørte revolutioner” og anvendelsen af den moderne teknologi, se især: Jonathan Mowat, Coup d’État in Disguise: Washington’s New World Order ‘Democratization’ Template, kan læses på http://globalresearch.ca/articles/MOW502A.html

  Så måske er Jens’ kommentar ikke helt dum.

 9. Af Lars Hvidberg

  -

  Folkens, I overvurderer helt vildt, hvad USA kan og ikke kan ude i verden.

  Jo, USA kan støtte med lidt penge hist og her, men de kan altså ikke overtale hundredetusindvis af mennesker til at gå på gaden dag efter dag efter dag, blive skudt på og tævet og få tåregas i øjnene. I lider af den klassiske, vestlige fejlslutning – at folk ude i verden kun reagerer på, hvad vi foretager os – enten som protest eller som følgagtige lakajer.

  Ang. Den The Green Movement i Iran er den 1) kommet som en total overraskelse for både amerikanske sikkerhedskredse og kommentatorer og 2) er i øvrigt særdeles ubelejlig, fordi den går stik imod den politik, Obama-adminsitrationen i øvrigt havde planlagt. De aner ikke, hvilket ben de skal stå på, og det anerkender alle her i DC, hvor jeg færdes og har været til mange tænketanksmøder. Det er en helt igennem intern revolution, der handler om interne iranske forhold, og som er ekstremt svær for udenforstående at gennemskue.

  De store sammensværgelsesteorier er det de er – fri fantasi. Jeres logik svarer lidt til at sige, at fordi den danske modstandsbevægelse fik økonomisk og materiel hjælp fra SOE, så var den “orkestreret af Storbritannien”. Det lyder som noget, von Best ville kunne finde på at sige, men det er jo ikke sandheden, vel?

 10. Af Fritz Wolder

  -

  Kære Lars – indrømmet, der skal gøres op med en hel del vanetænkning.

  Jeg har henvist til en seriøs undersøgelse (Mowat). Den kan man sikkert være uenig i på flere punkter, men at affærdige den som “fri fantasi” uden overhovedet at have læst den, det er ikke noget, der giver point.

  USA har mange gode sider, men det styres ikke af Peter Plys og hans venner. Dertil står der for meget på spil.

 11. Af Jens Petersen

  -

  Nej Lars Hvidberg, det er dig der illustrerer en utrolig naivitet i din verdensopfattelse. Desværre et ret udbredt fænomen.
  Hvis du ikke kan se et mønster i farve revolutionerne og forbindelsen til børsmilliardærer og efterretningstjenester har du ikke sat dig ordentligt ind i, hvad du udtaler dig om.

 12. Af Fritz Wolder

  -

  @Lars Hvidbjerg. Jeg forstår udmærket, at du må indpasse dig i din avis’ “redaktionelle linie”. Længere er den vist ikke.

  @Jens Petersen. Det der undrer mig mest, er at USA overalt har brugt en eller anden farve i disse såkaldte revolutioner. Det gør det næsten umuligt ikke at se et mønster. Ja, man undrer sig over mediernes naivitet.

 13. Af Jens Petersen

  -

  Lars, hvis du vil kravle ud af tanken i DC og oplyse dig selv lidt om det du skriver om, så kunne du f.eks. google George Soros, hvor du vil finde en del facts om baggrunden for alt det her.
  Det er også en god idé at tage særdeles kritisk stilling til hvad de siger til dig derinde i tanken.

 14. Af Lars Hvidberg

  -

  @ Fritz. Du har ikke sendt mig et link til en seriøs undersøgelse. Du har sendt mig et link til en fem år gammel artikel fra et perifert forskningscenter, der styres af en marginaliseret canadisk økonom, der så vidt jeg kan se gør sig i venstreorienterede konspirationsteorier om den slemme globalisering og USAs dominans.

  Jeg kan se, at Mowat også har skrevet en bog om Obama. Beskrivelsen af bogen står her: “Barack Obama is a deeply troubled personality, the megalomaniac front man for a postmodern coup by the intelligence agencies, using fake polls, mobs of swarming adolescents, super-rich contributors, and orchestrated media hysteria to short-circuit normal politics and seize power.” – den slags gas er godt nok svært at tage seriøst.

  @Jens. Det er ganske almindeligt, at “man” giver “farver” eller andre sanseindtryk til demokratiske revolutioner. Fløjsrevolutionen i Prag, Nellikerevolutionen i Portugal – den var måske også orkestreret fra Washington (selvom den var socialistisk)? Den slags smitter og farver mobiliserer. Jeg kender flere af de folk, der har været med i Serbien og dit indtryk er misvisende.

  Generelt er jeres perspektiv forkert. I er alt for optagede af USA og/eller Soros. De kan nok give penge, men ikke få folk til at gå på gaden. Bare fordi USA har en interesse i det ene eller det andet, betyder det ikke, at de styrer begivenhederne. Jeg kommer ikke til at kommentere mere på jeres paranoia, men hvis jeg skriver opfølgninger her på bloggen til emnet, er I naturligvis velkomne til at kommentere.

 15. Af Jens Petersen

  -

  Jeg synes heller ikke du skal kommentere mere. Du har med al tydelighed vist at du ikke har indsigt i hvad du skriver om.
  At kalde folk dumme og paranoide fordi de afslører din ignorance, synes jeg ærlig talt er under lavmålet og ret afslørende for din mangel på indsigt. Jeg vil anbefale at du til dit næste indlæg researcher lidt mere og holder dig fra bare at gengive hvad du hører i tankene i DC.

 16. Af radioilluminati.com radioilluminati.com

  -

  At Lars kalder det konspirations teorier og fri fantasi er rystende dumt. Hvad bliver det næste man kan læse på denne blog? Irak havde masseødelæggelsesvåben de kunne affyre mod vesten inden for 45 mins?

  Du undervurdere læsernes intelligens, da det er basal viden at USA står bag disse “farve revolutioner” hvis man ellers følger lidt med i udlandske aviser.

  Jeg henviste til et interview med Henrry Kissinger der åbentlyst indrømmer at USA prøver at lave “regime change” i Iran indirekte og hvis det mislykkes vil det blive militært. Derfor ser vi medierne i øjeblikket skrive meget om at Iran er ved at bygge en atom bombe for at bruge argumentet at Iran har masseødelæggelsesvåben og er en trussel mod verdensfreden og derfor bliver vi fra vesten nødt til at anbgribe landet militært hvis de ikke vil samarbejde med våben inspektørene. Samme manipulation som under Irak krigen.

  Lad mig minde om at angrebskrige er en krigsforbrydelse som blev slået fast under Nürnberg krigsforbryderdomstolen og der vil komme et retsligt efterspil når vores samfundet kommer ud af vores fascistiske tendenser og vender tilbage til et normalt demokrati.

  En engelsk avis skrev:
  “President George W Bush has given the CIA approval to launch covert “black” operations to achieve regime change in Iran, intelligence sources have revealed.”
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1552784/Bush-sanctions-black-ops-against-Iran.html

 17. Af radioilluminati.com radioilluminati.com

  -

  CIA has Distributed 400 Million Dollars Inside Iran to Evoke a Revolution

  Former Pakistani Army General Mirza Aslam Beig claims the US Central Intelligence Agency (CIA) has distributed 400 million dollars inside Iran to evoke a revolution.

  In a phone interview with the Pashto Radio on Monday, General Beig said that there is undisputed intelligence proving the US interference in Iran.

  “The documents prove that the CIA spent 400 million dollars inside Iran to prop up a colorful-hollow revolution following the election,” he added.

  Pakistan’s former army chief of joint staff went on to say that the US wanted to disturb the situation in Iran and bring to power a pro-US government.

  He congratulated President Mahmoud Ahmadinejad on his re- election for the second term in office, noting that Pakistan relationship with Iran has improved during his 4-year presidency.

  “Ahmadinejad’s re-election is a decisive point in regional policy and if Pakistan and Afghanistan unite with Iran, the US has to leave the area, especially the occupied Afghanistan,” Beig added.

  http://pakalert.wordpress.com/2009/06/18/cia-has-distributed-400-million-dollars-inside-iran-to-evoke-a-revolution/

 18. Af radioilluminati.com radioilluminati.com

  -

  Gang på gang kan vi læsere tage medierne i at bringe propaganda.

  Kan i huske da medierne skrev at den iranske præsident havde sagt at “Israel skulle fjernes fra landkortet”?

  Dette er hvad han sagde der bevist er blevet fejloversat:
  “The Imam said this regime occupying
  Jerusalem must vanish from the page of
  time”.

  ” Imam (Khomeini) ghoft (said) een
  (this) rezhim-e (regime) ishghalgar-e
  (occupying) qods (Jerusalem) bayad
  (must) az safheh-ye ruzgar (from page of
  time) mahv shavad (vanish from).” to
  “wipe Israel off the face of the map”.

  Det han betragter som regimet der har besat Jerusalem er Zionisterne som undertrykker jøderne og spiller jøder ud mod Muslimerne.

  Han har intet imod jøder. Her er et møde med ham og ortodokse jøder:
  http://www.youtube.com/watch?v=R-r04SQ97
  _Q”

 19. Af radioilluminati.com radioilluminati.com

  -

  Kopier indsæt linket.

  Se også medierne hvor de åbenlyst laver krigspropaganda mod Iran:

  http://www.youtube.com/watch?v=onNzrNEFs1E

 20. Af radioilluminati.com radioilluminati.com

  -

  her et link der virker til klippet med de ortodukse jøder og præsidenten:
  http://kortlink.dk/7etr

 21. Af Lars Hvidberg

  -

  Nu må I simpelthen komme ind i kampen, drenge, og læse, hvad jeg skriver, i stedet for selv at finde på det.

  Jeg har på intet tidspunkt skrevet, at USA ikke både finansierer og ønsker “revolution” i Iran. Det som jeg anfægter – og som lidt eftertanke også bør kunne sige jer – er, om de overhovedet kan fremtvinge den. Det kan de naturligvis ikke, uanset hvor mange penge, de hælder i foretagendet. Uha, 400 millioner siger en “pakistansk officer” – gad vide om han ikke også har en interesse i at spinne den historie?

  Radioilluminati – du bør afholde dig fra at spamme kommentarsporet med irrelevante konspirationsteorier. Flere posts fra din side, der ikke forholde sig til emnet, vil blive slettet.

 22. Af Whitebergs noter » Blog Archive » Islam med et menneskeligt ansigt

  -

  […] skrev jeg for nylig indlæggene Revolutionen kommer på Facebook (også om Iran, med billeder) og et indlæg om Fri Debat, der har givet rigtig megen – fri […]

 23. Af Gabrielle Gabrielle

  -

  The forum is a bghriter place thanks to your posts. Thanks!

 24. Af Craig Schlenker

  -

  I like the helpful info you provide in your articles. I will bookmark your weblog and check again here frequently. I am quite certain I’ll learn a lot of new stuff right here! Good luck for the next!

 25. Af Andria Lahey

  -

  Now and again citizens are layered that way. There’s a little something completely different beneath than what’s on the outside. Nonetheless oftentimes, there’s a third, also deeper level, and that one is like the most notable surface one.

 26. Af ?? ??????

  -

  like all the above – it’s nice post.

 27. Af Miesha Fayard

  -

  Good write-up, I am normal visitor of one’s site, maintain up the excellent operate, and It is going to be a regular visitor for a lengthy time.

 28. Af fence picket

  -

  you have a great blog here! would you like to make some invite posts on my blog?

 29. Af Rega?y na opony

  -

  rega?y magazynowe

 30. Af chiropractors in denver

  -

  There are some interesting points in this article however I don’t know if I see all of them heart to heart. There’s some validity but I will take hold an opinion till I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as well.

 31. Af healthy diets

  -

  Hello! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one? Thanks a lot!

 32. Af jocuri cu zhu zhu pets

  -

  Great blog site here! Also your website loads up very fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as fast as yours. Regards and keep posting things like in Revolutionen kommer pÃ¥ Facebook —
  Internet Revolutionen.

 33. Af Jan Endsley

  -

  Whoa! This blog looks just like my old one! It’s on a entirely different subject but it has pretty much the same layout and design. Excellent choice of colors!

 34. Af erotic romance novels online

  -

  very good submit, i actually love this website, keep on it

 35. Af pandora beads

  -

  Can I just say what a relief to find someone who actually knows what theyre talking about on the internet.

 36. Af social media marketing

  -

  That is very interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your feed and look ahead to in search of extra of your wonderful post. Also, I’ve shared your web site in my social networks!

 37. Af girls webcam

  -

  do you have the MNF 7-3 game in 1990? or the 21-17 MNF from 86? two great games doesnt get better thanks for this game, as a NY fan, even the loses look good to me now. What a great rivalry.

 38. Af presentation skills training

  -

  I don’t suppose I’ve never read anything like this before. So good to see somebody with some original thoughts on this subject. I really thank you for beginning it. This web site is something that’s needed on the internet, someone with a bit originality.

 39. Af patio gazebo

  -

  very good post, i certainly love this website, keep on it

 40. Af lace tablecloth

  -

  You definitely know how to bring an issue to light and make it important. I cant believe youre not more popular because you definitely have the gift.

 41. Af furniture maker

  -

  A powerful share, I just given this onto a colleague who was doing a little similar analysis on this. He in reality purchased me breakfast because I found it for him.. smile.

 42. Af cloud computing video

  -

  you have a great blog here! would you like to make some invite posts on my blog?

 43. Af computer networking denver

  -

  Thank you for all of the effort on this blog

 44. Af lyophilized

  -

  I don’t think I’ve never read something like this before. So good to see an individual with some unique thoughts on this subject. I really thank you for starting it. This web site is something that is needed on the internet, somebody with a little bit originality.

 45. Af amish country lancaster county

  -

  You should take part in a contest for one of the best blogs on the web. I will recommend this site!

 46. Af Elias Eves

  -

  Thank you, I’ve recently been searching for information about this topic for a long time and yours is the best I have discovered so far. However, what in regards to the conclusion? Are you sure in regards to the source?

 47. Af vw reading

  -

  you have got a fantastic weblog right here! would you wish to make some invite posts on my blog?

 48. Af hershey pa hotels

  -

  I am experiencing an issue with your rss feed . Don’t know why I am not able to subscribe to it. Is there anyone getting an identical rss problem? Anyone who knows kindly respond. Thanks

 49. Af bathroom remodeling lancaster

  -

  You should take part in a contest for one of the best blogs on the web. I will recommend this site!

 50. Af computers fargo nd

  -

  One of my favorite posts.

Kommentarer er lukket.